Sezona chřestu je v plném proudu. Pokud jste i vy milovníky této zeleniny a marně přemýšlíte, jakým způsobem ji ještě zpracovat, nechte se inspirovat. Lahodné chřestové rizoto s atlantskou treskou a beurre blanc omáčkou si totiž určitě zamilujete.
INGREDIENCE
- 800 g filetů z tresky
- 400 g rýže Carnaroli
- 5 ks šalotek
- 0,5 l bílého vína
- 1 citron
- 150 g másla
- 50 g parmezánu
- 400 g bílého chřestu
- sůl, pepř
- 0,7 l zeleninového vývaru
- olivový olej
POSTUP
Treska
Filet z tresky očistěte a naporcujte na čtyři kusy, ochuťte solí a pepřem, opečte na pánvi a dopečte na pár minut v troubě.
Chřest
Chřest očistěte a spařte v osolené vodě. Vychlazený chřest poté nakrájejte na kousky, které přidáte do rizota. Špičky orestujte na másle a použijte na ozdobu jídla
Rizoto
Na drobno nakrájejte dvě šalotky, orestujte na olivovém oleji, přidejte rýži a postupně přilévejte zeleninový vývar, až bude rýže na skus. Pak přidejte nakrájený chřest, parmezán a pomocí másla pokrmu dodejte krémovou konzistenci.
Beurre blanc omáčka
Nakrájenou šalotku zalijte vínem, svařte na minimum a pomocí metličky vmíchejte máslo. Krémovou omáčku ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.