Pokud máte vybíravý a mlsný jazýček, máme pro vás příjemnou zprávu. Do restaurace Il Giardino Toscano totiž na konci října dorazí michelinský šéfkuchař Christopher Naylor. Pražský podnik tak ve spolupráci s restaurací Vermeer v Amsterdamu připraví exklusivní večer právě v podání hvězdného Angličana a Filipa Šulce, šéfkuchaře Il Giardino Toscano.
Chris Naylor přiletí do České republiky již podruhé, a to po 7 letech, kdy se dvěma dalšími michelinskými šéfkuchaři připravoval slavnostní catering u příležitosti 100. finále tenisového Davis Cupu. Fakt, že se Naylor vrací do Prahy je velká událost, protože se jedná o jednu z největších kulinářských hvězd. Angličan působí v restauraci Vermeer hotelu NH Collection Barbizon Palace v Amsterdamu, která pod jeho vedením obdržela jednu michelinskou hvězdu. Jeho styl vaření je pak možno popsat jako kreativní a výstřední s vysokým respektem pro sezónní produkci i oblast, ze které tato produkce pochází.
Výjimečná večeře se uskuteční 31. října od 18 hodin. Speciální menu o šesti chodech, kde se bude podávat například pečené telecí s dýňovým pyré a křenovou granolou nebo tomatovo-jahodový tatarák s tuňákem a ančovičkami, doprovází pečlivě vybraná prémiová vína z vinařství Salabka, které představí jejich someliér.
Uvítací přípitek se bude podávat na terase Sky Lounge s nádherným výhledem na pražské panorama. Oba šéfkuchaři zde představí zábavné amuse bouche – jedlé létající balónky, lístky růží se smetanovou omáčkou, mraženou marakuju s kávou a mátou nebo marinované ústřice v manzanille s jogurtem a okurkou. Šestichodové menu s vinným párováním bude následně servírováno v restauraci II Giardino Toscano.