Milujete jídlo a nevšední zážitky? Pak své vášně spojte a navštivte nejunikátnější restaurace na světě. U nás vítězí tato nezapomenutelná čtveřice.
Anantara Kihavah Villas, Maledivy
První podmořskou restauraci na Maledivách si zřídil resort Conrad. Druhou, pojmenovanou jednoduše Sea, hledejte v luxusním resortu na souostroví Baa Atoli. Jedno prvenství se jí ovšem i přesto připisuje – jako jediná na světě má také podmořský vinný sklep. Dvoumetrový rejnok nad hlavou a dvacet let vyzrálé víno na jazyku, to není špatná kombinace…
První podmořskou restauraci na Maledivách si zřídil resort Conrad. Druhou, pojmenovanou jednoduše Sea, hledejte v luxusním resortu na souostroví Baa Atoli. Jedno prvenství se jí ovšem i přesto připisuje – jako jediná na světě má také podmořský vinný sklep. Dvoumetrový rejnok nad hlavou a dvacet let vyzrálé víno na jazyku, to není špatná kombinace…
Hora Chässerugg, Švýcarsko
Bývala to stanice lanovky ze 70. let, než ji do rukou dostali slavní architekti Herzog & de Meuron. Ti betonovou konstrukci (podobně jako matrjošku) nechali obalit větší konstrukcí ze dřeva. Ta znásobila podlahovou plochu, dovolila prostor vykonzolovat a pocitově tak dosáhnout iluze, že restaurace levituje nad horským masivem. To vše ve výšce 2260 metrů nad mořem.
Bývala to stanice lanovky ze 70. let, než ji do rukou dostali slavní architekti Herzog & de Meuron. Ti betonovou konstrukci (podobně jako matrjošku) nechali obalit větší konstrukcí ze dřeva. Ta znásobila podlahovou plochu, dovolila prostor vykonzolovat a pocitově tak dosáhnout iluze, že restaurace levituje nad horským masivem. To vše ve výšce 2260 metrů nad mořem.
Rock, Zanzibar
Odříznutý na moři a lehce dostupný jen při odlivu je domek, který stojí čelem k pláži Michamvi Pingwe. Původně sloužil rybářům jako pošta a lokální charakter si svým interiérem i pojetím menu udržuje dodnes. Jídelní lístek totiž čerpá výhradně z místních zdrojů a ingrediencí. V podniku je možné provést rezervaci až pro 20 lidí a návštěvou podpoříte Nadaci Kichanga, která zajišťuje zdejším obyvatelům vzdělání a práci skrze ekologicky udržitelné projekty.
Odříznutý na moři a lehce dostupný jen při odlivu je domek, který stojí čelem k pláži Michamvi Pingwe. Původně sloužil rybářům jako pošta a lokální charakter si svým interiérem i pojetím menu udržuje dodnes. Jídelní lístek totiž čerpá výhradně z místních zdrojů a ingrediencí. V podniku je možné provést rezervaci až pro 20 lidí a návštěvou podpoříte Nadaci Kichanga, která zajišťuje zdejším obyvatelům vzdělání a práci skrze ekologicky udržitelné projekty.
Sublimotion, Ibiza
Pětihvězdičkový restaurant šéfkuchaře a majitele dvou michelinských hvězd Paca Roncera se stal turistickým hitem španělského ostrova. Návštěvu si však mohou dovolit jen zámožní hosté. Večeře pro jednoho zde totiž stojí 1500 eur. Na oplátku budete usazeni k jedinému stolu pro 12 osob v místnosti bez oken. Ten stůl ale není ledajaký, je kouzelný – při degustaci 20 chodů se díky speciálním projekcím, zvukovým iluzím a multimediálním trikům dostanete do různých reálných i snových světů (amuse bouche budete jíst pod Eiffelovkou, dezert za severním pólem, předkrm na obraze od Rubense a hlavní
Pětihvězdičkový restaurant šéfkuchaře a majitele dvou michelinských hvězd Paca Roncera se stal turistickým hitem španělského ostrova. Návštěvu si však mohou dovolit jen zámožní hosté. Večeře pro jednoho zde totiž stojí 1500 eur. Na oplátku budete usazeni k jedinému stolu pro 12 osob v místnosti bez oken. Ten stůl ale není ledajaký, je kouzelný – při degustaci 20 chodů se díky speciálním projekcím, zvukovým iluzím a multimediálním trikům dostanete do různých reálných i snových světů (amuse bouche budete jíst pod Eiffelovkou, dezert za severním pólem, předkrm na obraze od Rubense a hlavní